23.10.2018
AVM na targach Broadband World Forum 2018

Najnowsze innowacje spod znaku FRITZ! do szybkich łączy DSL, sieci WiFi o topologii Mesh, inteligentnego domu i telefonii

W czasie tegorocznej edycji Broadband World Forum (BBWF), która odbywa się w dniach 23-25 października w Berlinie, firma AVM zaprezentuje swoje portfolio routerów FRITZ!Box, jak również nowe funkcje sieci o topologii mesh, służące rozszerzeniu zasięgu WiFi i zwiększeniu stabilności połączeń domowej infrastruktury. Główny nacisk położono na nowy model routera FRITZ!Box 7583, który obsługuje wszystkie technologie DSL, włącznie z VDSL, supervectoringiem i G.fast w częstotliwości 106 MHz i 212 MHz. Dzięki interfejsom Dual Line, FRITZ!Box 7583 może również jednocześnie korzystać z tych technologii DSL (bonding).

Producent prezentuje w Berlinie także FRITZ!OS 7. Nowością w tej ostatniej wersji systemu operacyjnego jest możliwość integracji dodatkowych urządzeń FRITZ!Box w sieci domowej, co zapewnia bezproblemową komunikację w topologii mesh nie tylko w ramach bezprzewodowej sieci LAN, ale również w zakresie telefonii i aplikacji Smart Home. Ta ważna aktualizacja została już wprowadzona w Niemczech i na innych rynkach międzynarodowych dla najpopularniejszych modeli routerów FRITZ!Box, oferując sieciom domowym cały szereg nowych funkcji.

W Berlinie zobaczymy także nowe urządzenie FRITZ!Repeater 3000 - wzmacniacz sygnału dla sieci mesh, wyposażony w trzy moduły radiowe, zapewniające wyjątkowo duży zasięg bezprzewodowej sieci LAN i wysoką przepływność danych. Listę prezentowanych przez AVM w czasie forum BBWF rozwiązań dopełniają: routery FRITZ!Box 5490 (AON) i 5491 (GPON), które mogą być podłączone bezpośrednio do gniazd światłowodowych, FRITZ!Box 6591 Cable dla DOCSIS 3.1 oraz FRITZ!Box 7590 i 6890 LTE. Stoisko firmy AVM znajduje się w hali 21a (stoisko C107).

Informacje dla prasy

Kontakt telefoniczny